Crónicas dos partidos da SCD Malpica, desta fin de semana:

Resultado:       CLUB LAMELA   0 – 3   SCD MALPICA
CLUB LAMELA: Marcos; Juanma, Andrés Amosa, Jorge, Iván, Ipi, (Víctor, 68), Diego Villar, (Ángel, 68), Santi Fuentes, Manuel Amosa, José Ramón, Santi.
SCD MALPICA:   Pombo; Adrián, Manu Casal, David Castro, Mario Casal, Andrés, ©, (Fernando Varela, 73), Neucha, (Abel, 62), Cheo, Óscar Suárez, Ismael, Juan Carlos, (Eloy Cabeza, 88).
Árbitro:            Sr. Val Castro.- (1ª Aut..-Santiago). Regular
Asistentes:       Sres. Pérez Mindeguía e Reboredo Riadigos.-(.-Santiago).
Goleadores:     0-1, m. 62, saque de curruncho moi pechado e con moito efecto botado por Manu Casal, rexeita con moitos apuros o porteiro Marcos, o “coiro” cáelle aos pes de  MARIO CASAL, o cal cun disparo raso, envíao ao fondo da rede despois de tocar no corpo do defensor local José Ramón. 0-2, m. 87: saque de falta con rapidez de Juan Carlos, sobre ABEL, este empalma un tirazo raso, ao que non chega o porteiro Marcos, a pesar da súa estirada. 0-3, m.90+3: ELOY CABEZA, tras recibir un pase de Abel, resolve con eficacia cun tiro fora do alcance de marcos.
Ambiente e Incidencias:          Preto de 90 seareiros nas bancadas do “Mularedos”, nunha tarde nubrada ameazando chuvia e fría con 7º de temperatura. Non houbo expulsados nin mancados nun partido disputado con enorme deportividade.
Xogadas de perigo do Club Lamela:   Os locais, que aguantaron o partido nivelado de xogo na primeira parte, apenas inquietaron a Pombo con ocasións de perigo.
Xogadas de perigo da SCD Malpica:   Tampouco os malpicáns inquietaron na primeira parte a portería local, o dominio foi alterno e, salvo un saque de curruncho efectuado por Manuel Casal, que salvou en ixtremis o porteiro Marcos o partido descorreu practicamente sen oportunidades.

Comentario:     O partido, sobre todo na primeira parte, estivo condicionado polo mal estado do terreo de xogo, moi enlamado, sobre todo pola zona central, que, salvo as áreas era moi difícil controlar o “coiro”. De todos os xeitos a SCD Malpica, meteulle unha marcha mais na segunda parte e, tras o primeiro gol o dominio xa foi aplastante, non obstante, os balóns non querían entrar, e tivo que ser nos últimos instantes cando se conseguiu  asegurar o resultado.
Fotos cedidas por Washington Calvo.-

1ª Autonómica Xuvenil – 1ª Fase – (2ª volta) 22ª xornada:
Resultado:       SCD MALPICA   6 – 1   SD LAXE
SCD MALPICA:  Manuel; Jorge, Víctor Novo, © Canario, Steven, Diego, (Gabi, 81), Pitís, Mouri, (David 68), Almeida, (Plejo, 81), Guille, (Alberto, 68), Eloy, (Brais, 76).
SD LAXE:             Martín; Sergio, Lolo, Simal, Pibe, © Santi, Ferri, Saleta, Elías, Adrián Lema.
Árbitro:            Sr. Pablo Rama Cotelo.- (1ª Aut.- A Coruña). Regular. Invalidou un gol ao local Almeida.
Goleadores:     1-0, m. 13: saque de falta lateral efectuada por Eloy ao 2º pau, remata Pitís ao traveseiro, o rexeite cáelle a ALMEIDA, que empurra de cabeza a rede. 1-1, m. 41: un forte tiro de Saleta dende fora da área rexéitao con dificultades o porteiro local, o “coiro” vaille a FERRI, que empalma un tiro cruzado que chega a rede. 2-1, m. 43: Almeida, ergue un balón por encima dos defensores sobre o desmarque de Eloy, este, tras driblar a Martín centra o “coiro” da en SALETA, introducindo na súa portería. 3-1, m. 57: pase entre liñas de Pitís, sobre ELOY, encara a Martín e báteo por baixo. 4-1, m. 65: medido pase de Eloy, sobre Almeida, regatea ao seu par e tira cruzado rexeitando Martín, PITÍS, moi oportuno remacha aporta baleira. 5-1, m. 77: unha gran xogada de Pitís, con centro sobre a área e controlado polo defensa PIBE, que, ao intentar rexeitar a saque de curruncho, introduce de cabeza o “coiro” na súa propia portería. 6-1, m. 86: a mellor xogada da tarde realiza o escurridizo Pitís, o cal recolle o “coiro” na liña divisoria, vaise de cantos contrarios lle saen ao paso, plántase ante Martín, que lle logra rexeitar o seu tiro, volve o “coiro” aos pes de Gabi, que tira cruzado, pero o porteiro laxense, de novo rexeita o tiro, que lle cae aos pes de PITÍS, que desta vez non perdoa.
Ambiente e incidencias: 50 seareiros nas bancadas, parte deles seguidores do laxe. Tarde con nubes e algo de sol, aínda que moi fría marcando o termómetro 8º. O conxunto da SD Laxe, presentouse só con dez futbolistas. Non houbo expulsados nin mancados.
Xogadas perigosas da SCD Malpica:   A verdade é que foron moitas e moi boas as oportunidades que tiveron os malpicáns, sobre todo nos últimos 15 minutos, cando xa os de Laxe, estaban esgotados física e animicamente, destacamos as seguintes: M. 36: Centro de Pitís con remate de Almeida as mallas que o árbitro anula, por suposto fora de xogo. M. 37: bonito pase en profundidade de Pitís sobre Diego, que encara a Martín, e cruza en demasía, saíndo fora o “coiro”. M. 47: centro de Almeida ao 2º pau, onde se atopa só Eloy, que remata alto, case baixo paus. M. 63: centro chut efectuado por Víctor Novo, Martín deixa botar o “coiro” e pásalle por enriba del lambendo o traveseiro. M. 80 e 83, Alberto, erra unha vaselina e un tiro a boca do xerro só ante Martín,
Xogadas perigosas da SD Laxe: M. 3: Elías, logo dun rápido contraataque do seu equipo, desperdicia unha boa ocasión só ante Manuel, tirando fora. M. 27: saque de banda dende a lateral da área efectuado por Saleta, o “coiro” bota facendo un estraño diante do defensor malpicán Steven, e dálle lixeiramente nas mans, o árbitro sinala penalti, o cal lanzado por Adrián Lema, vaise alto despois de rozar o traveseiro. M. 52: centro pasado de Adrián Lema, que despois de pegar na cruceta sae fora. M. 58: internada de Lolo, cun último pase sobre Adrián Lema, este encara a Manuel, e tíralle inocentemente as mans.
Comentario:     A pesar de presentarse esta tarde na Pedra Queimada con 10 futbolistas, a SD Laxe, puxo contra as cordas en moitos momentos da primeira parte a un conxunto malpicán, que, froito dos posibles nervios, non daba unha a dereitas, e iso que comezaron marcando no m. 13, pero as ideas non saían.
O equipo do Laxe, que foi quen levou case sempre a iniciativa nesta primeira parte, foron quen de empatar, errando ademais un rigoroso penalti, o cal de marcalo, igual estariamos agora comentando outro resultado, ademais, tiveron o infortunio de marcar dous goles en propia meta.                   Víctor Novo, Sr. Rama Cotelo e Pibe
Aos rapaces malpicáns, veulles de perlas, o 2º gol marcado a falta de 2 minutos para o descanso, pois saíron con outra predisposición na 2ª parte e, a partir do 3º gol, xa foi coser e cantar.
Agora a esperar o que depare o sorteo que se celebrará o vindeiro luns en Baio, de cara a segunda Fase.